Kryss i toppmötet

Det var dags för toppmöte på Emirates Stadium när femman Everton gästade de suveräna serieledarna Arsenal. En match som slutade 1-1 efter att Mezut Özil och Gerard Deulofeu nätat för respektive lag.

Den första halvleken präglades något oväntat av att bortalaget Everton ägde bollen, dock utan att skapa några direkta målchanser.

Ett Arsenal som till stora delar såg ovanligt slöa och okoncentrerade ut, vaknade till mot slutet av halvleken och kombinerade sig fram till två frilägen genom Aaron Ramsey och Oliver Giroud.

Den andra halvleken var precis så intensiv som en bra Premier League-match kan vara och framförallt Arsenal skapade en hel del målchanser.

Det var också London-laget som i den 80 minuten skulle ta ledningen genom succényförvärvet Mezut Özil efter att inhoppande Theo Walcott nickat ner bollen fint.

Glädjen blev dock kortvarig för Arsenal som några minuter senare fick se den inhoppande spanjoren Gerard Deulofeu kvittera för bortalaget.

Matchen var dock inte över där utan tre minuter in på tilläggstiden fick fransmannen Oliver Giroud på en riktig praktträff som träffade Everton-målvakten Tim Howards vänstra kryssribba.

Men några fler mål blev det inte utan matchen slutade 1-1 och lagen behåller med detta sina nuvarande tabellplaceringar, Arsenal nu fem poäng före tvåan Liverpool i den jämna Premier League-tabellen.