Kroatien är det sista hindret mellan Argentina och deras plats i VM- Finalen!

Kroatien är det sista hindret mellan Argentina och deras plats i VM-slutspelet!

Argentina, med den världsberömde Lionel Messi i spetsen, var en av favoriterna inför turneringen att vinna VM. Men de Kroatien – som 2018 blev tvåa – i tisdagens semifinal blir en stor utmaning. Se och spela på fotboll live =>

Kroaterna visade sig vara för mycket för turnerings favoriterna Brasilien i kvartsfinalen med en imponerande uppvisning efter att ha legat under tidigt i förlängningen. De visade stor karaktär för att komma tillbaka och tvinga fram en straffläggning som de sedan vann komfortabelt.

Även om det var oväntat att Kroatien skulle slå ut de femfaldiga världsmästarna Brasilien, med tanke på Brasiliens form, var det ändå en klassisk kroatisk prestation.

Med en attityd som aldrig säger ifrån och även när oddsen var tungt vägande mot dem, är det disciplinerade Kroatien nu i sin andra raka VM-semifinal – en risk för alla lag som underskattar dem. Deras playmaker Luka Modric har varit deras drivkraft vid 37 års ålder – en motivation för alla andra i truppen.

Zlatko Dalics känner sig självsäker!

Dalics lag är mycket självsäkert, inga spelare är avstängda och inga skadebekymmer efter att försvararen Borna Sosa återvänt. Super-sub Bruno Petkovic, som gjorde kvitteringsmålet mot Brasilien, kan få tillbaka sin startplats framför Andrej Kramaric medan Mario Pasalic förväntas behålla sin plats i anfallet. Argentinerna har mycket arbete att göra om de vill ha sin första VM-titel sedan Diego Maradonas lag 1986.

Med startspelarna Marcos Acuna och Gonzalo Montiel avstängda på grund av bokningar har tränare Lionel Scaloni färre alternativ att välja mellan på backsidan. Nicolas Tagliafico skulle kunna komma in som ersättare för Acuna, men det skulle resultera i en mindre anfallsinriktad formation. Detta beror på att ytterback Acuna ofta tillförde laget ett extra element av kraft.

Veteranen Angel Di Marias form är också tvivelaktig, eftersom han främst användes som inhoppare i turneringen trots att han är skadefri. Messi, som är 35 år och spelar sitt sista VM, vill inget hellre än att vinna den enda stora titeln som han har undgått. Om han inte vinner detta VM kommer han aldrig att kunna konkurrera med Maradona om titeln som den bästa argentinska spelaren genom tiderna – en titel som Maradona vann nästan på egen hand för 36 år sedan.

Efter en knappt godkänd match mot Nederländerna måste Argentina möta Kroatien i en upprepning av skytteligan från tidigare i turneringen. Den här gången kommer de att ställas mot ett mentalt tufft lag, och målvakten Emiliano Martinez kommer att behöva ta sig fram igen om de vill vinna. Se och spela på fotboll live =>

Kroatien har vunnit båda sina knockoutmatcher i Qatar på straffar, med ett perfekt resultat på 4-0. Baserat på den statistiken skulle ytterligare en mot Argentina med största sannolikhet föra dem till finalen.

Borna Sosa ingår i Kroatiens VM-truppen och hans chanser att bli bästa Målskytt i VM 2022 är ganska låg. Vem vinner VM 2022? Kroatien har ganska låga chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!. Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply