Gareth Southgate funderar på att avgå från England efter att de blivit utslagna ur VM 2022!

Gareth Southgate funderar på att avgå från England efter att de blivit utslagna ur VM 2022 !

Efter Englands VM-utslag mot Frankrike i lördags omvärderar Gareth Southgate sin framtid i laget Han kommer att vara kontrakterad fram till slutet av Euro 2024, men vill försäkra sig om att han fattar det bästa beslutet för alla inblandade parter. Se och spela på fotboll live =>

Efter att England slogs ut ur turneringen i kvartsfinalen förklarade Southgate att han behöver tid att tänka över saker och ting innan han fattar några beslut. Han reflekterade över tidigare turneringar och hur mycket de tar ut av honom både fysiskt och mentalt. Southgate vill inte fatta ett förhastat beslut som alla kanske ångrar senare på vägen.

Southgate ledde England till en VM-semifinal i Ryssland 2018, efter 28 år utan att ha kvalificerat sig till semifinal. De besegrades av Kroatien i förlängning och förlorade sedan återigen på straffar mot Italien sommaren 2021 i EM.

Det finns starka argument för att Southgate ska stanna kvar som manager för england

Martin Tyler, kommentator på Sky Sports:

”England brukar lämna VM med en känsla av sorg och missnöje. Det här laget kan dock lämna turneringen nöjda med sina prestationer.”

Gareth Southgate gör ett utmärkt jobb, inte bara med det engelska landslaget, utan också med att utveckla unga spelare och förbättra FA. Detta har skapat en ljus framtid för den engelska fotbollen.

”Det vore bäst för honom att stanna, men jag förstår att det är ett personligt val och att han kanske vill åka.”

Englands manager Gareth Southgate har återställt landslagets värdighet

Efter att Sky Sports Peter Smith sagt: ”Vi har fått trovärdighet nu. Resten av världen tror att England är konkurrenskraftigt”, är Gareth Southgates ord inför vad som kan bli hans sista match som ledare för sitt land en passande hyllning till hans arv.

Även om de förlorade i slutändan har Englands landslag genomgått en metamorfos under Southgate, både på och utanför planen. De är nu mycket mer respekterade av andra länder och på hemmaplan.

När folk tvivlade på Southgates regeringstid som Englands manager tidigare i år var det lätt att glömma hur långt han hade tagit laget.

Innan Southgate hade England blivit förnedrade i två turneringar i rad – de slutade sist i sin grupp i VM 2014 och förlorade sedan förödmjukande mot Island i Euro 2016 två år senare.

Sir Alf Ramsey är den enda av Southgates föregångare som någonsin uppnått den nivå av jämnhet som nu råder, med en VM-semifinal, en EM-final och detta kvartsfinalutspel mot de regerande världsmästarna Frankrike.

Gareth Southgate som är coach för den Engelska VM-truppen, som tog sig till kvartsfinal mot Frankrike VM-truppen där dem förlorade med 1-2 efter en episk match, härnäst kommer Frankrike möta Marocko VM-truppen på Onsdag Kl 20:00 Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply