Kroatiens VM trupp 2022 – Kroatiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Kroatiens trupp VM 2018 – kroatiska truppen till fotbolls-VM 2018!

Kroatiens VM-trupp 2022

Kroatiens spelartrupp till Fotbolls-VM? Det trots kunna bli en rejäl kamp om andraplatsen i VM:s Grupp F. Men många håller dock Kroatiens VM trupp 2022 som knapp favorit. Aningen förvånande så kommer ju även den Kanadensiska VM-truppen att vara en av aspiranterna att ta andraplatsen. Inte minst med tanke på den starka EM-turneringen 2016 samt kvalet till VM 2022 som de gjorde. Se och spela på fotboll live =>

Kroatiens VM trupp 2022 - Kroatiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Men aningen starkare än Marocko, på pappret, så hittar vi den kroatiska VM-truppen 2022. Det är det här laget som ska försöka sluta som sämst tvåa, och faktiskt rent av försöka utmana Belgiens VM trupp 2022 om förstaplatsen i gruppen.

Vad det gäller Kroatien som fotbollsnation så får vi säga att det är det land från det forna Jugoslavien som lyckats bäst. Det har ju blivit totalt fyra VM, fem med det här, samt fem Europamästerskap sedan de blev ett självständigt land – vilket var under 90-talet.

Så trots att landet inte är så stort i sig så har kroaterna ändå lyckats gång efter annan. Den mest framskjutna platsen under sina fyra VM-slutspel var 1998. Då hamnade Kroatien trea. Det är därför inte så konstigt att Kroatiens VM trupp 2022 tippas sluta tvåa bakom Belgien.

Men i den här VM Grupp F så skulle vi också kunna tro på att kroaterna rent av vinner gruppen. Det eftersom Belgien har haft en förmåga att ibland klumpa till det i stora mästerskap. Och ger en Kroatien för mycket tid så kan en bli straffad – många gånger om. Streama VM live här =>

Kroatiens VM trupp 2022 - Kroatiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Kroatiens VM-trupp 2022

Att vinna VM eller att göra ett fiasko har ibland en hårfin linje mellan sig. För ett bra lag behöver också detaljer, så som en bra lottning samt det där lilla extra flytet i vissa matcher. Just därför går det ju att säga att Kroatien rentav kan vinna VM.

Eller i alla fall vinna gruppen, till att börja med. Våra odds för VM 2022 i Fotboll berättar om ett kroatiskt landslag som vi verkligen inte ska underskatta. Det kommer att kosta det läget som gör det väldigt mycket, var så säker på det.

  • Bäst på odds att Kroatien vinner hela VM: 21.00

Kroatiska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp F
Ranking: 18 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Zlatko Dalic

Vi på redaktionen skulle nästan vilja sticka ut hakan lite och påstå att Kroatien har världens bästa innermittfält. Med de två mittfältsgeneralerna, Luka Mordric (Real Madrid) samt Ivan Rakitic (FC Barcelona) så är det få som kan matcha det. Här nedan kommer det att gå att se Kroatiens VM trupp 2022, vad tycker ni om den?

Läs mer om kroatisk fotboll här hos det kroatiska fotbollsförbundet.

Kroatiens VM trupp 2022

Ta del av hela Kroatiens VM trupp 2022

Målvakter: Danijel Subasic, Lovre Kalinic, Dominik Livakovic

Försvarare: Vedran Corluka, Domagoj Vida, Ivan Strinic, Dejan Lovren, Sime Vrsaljko, Josip Pivaric, Tin Jedvaj, Duje Caleta-Car

Mittfältare: Luka Modric, Ivan Rakitic, Mateo Kovacic, Milan Badelj, Marcelo Brozovic, Filip Bradaric

Anfallare: Mario Mandzukic, Ivan Perisic, Nikola Kalinic, Andrej Kramaric, Marko Pjaca, Ante Rebic

Så gick det för Kroatien i VM 2022

För Kroatiens del så har VM sett oerhört imponerande ut. Det började med att de vann mot Kanada med 2-0, för att sedan spöa Belgien med smått otroliga 3-0. I den sista matchen innan gruppsegern och åttondelsfinalen i VM 2022 så blev det 2-1 mot Island.

Kroatiens bästa målskytt i VM-kvalet:

Med sina fyra mål i VM:s kvalgrupp I så blev Mario Mandzukic Kroatiens främste målskytt i kvalet.

Kroatiens fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Kroatiens VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Dejan Lovren: På försvarafronten så kommer Liverpools Dejan Lovren verkligen att vara ett viktigt namn Det blir han även tillsammans med Atletico Madrid-försvararen Sime Vrsaljko. MEn oavsett vad så är ju försvaret väldigt starkt.

Ivan Rakitic: Precis som det är på mittfältet. För det är få spelare som har ett så utmärkt spelsinne och fantastisk passningsfot som Barca-stjärna Rakitic.

Luka Modric: Det skulle väl i så fall vara Modric, som spelar i ärkerivalen Los Blancos. Men i Kroatiens VM trupp 2022 får de bilda ett nästan perfekt mittfälts. Tillsammans med bland annat Mateo Kovacic, även han tillhör Real Madrid.

Mario Mandzukic: I den nordliga italienska staden Turin hittar vi i vanliga fall Mario Mandzukic. Juventus-anfallaren kommer att behöva komma med sitt A Game för att skjuta kroaterna långt i sommarens världsmästerskap i fotboll.

Kroatiens spelprogram i VM 2022

För Kroatiens VM trupp 2022 så väntar gruppens väntade slagpåse, vilket är Super Eagles. För Kanada VM trupp 2022 må inte vara den sämsta i 2022 års VM, men i gruppen kan man få det svårt. Även om Marocko kanske har ett sämre namnmässigt lag, så vet vi vad de kan åstadkomma som helhet.

Därför kommer Kroatiens premiär mot Kanada den 16:e juni kl 21:00 att ses som den enklaste matchen för det här kroatiska landslaget. Tre poäng där och Kroatien skulle sätta sig själva i ett lugnare läge inför den andra matchen mot Belgien.

Den som spelas den 21:a juni. Då kan till och med en förlust räcka. För den 26:e juni klockan 20:00, svensk tid som alltid, så kommer ju Kroatien att drabbas samman. En match som de forna jugoslaverna då kanske bara behöver ta en poäng i för att säkra minst en andraplats.

Kroatiens VM-trupp och matcher i Qatar

Alla lagen spelar minst tre matcher var, något som Fotbolls VM spelschema 2022 berättar tydligt för oss. Vi vet nu att kroaterna kommer att börja med att spela mot Kanada. Vi hyser respekt för alla länder i VM, så även för Super Eagles.

Men på pappret ska ändå Kroatiens VM trupp 2022 vara bättre än Kanadas. Faktum är ju även att Kroatien har goda chanser att ställa till med problem även för Belgien. Trots den enorma truppen med mängder av stjärnor.

Alla vill ju vinna prispengarna för VM 2022, och det sista uppdraget för ytterligare 120 miljoner kr – det som en plats i åttondelsfinalen ger – är Island. Den matchen spelas klockan 20, och det sker i Rostov-na-Donu. Miljonstaden när den ukrainska gränsen.

Vanliga frågor om Kroatiens VM trupp 2022

Så, att Belgien på pappret är favoriter att vinna Grupp F i VM 2022 är en sak. Men att Kroatien faktiskt har en bra trupp nog för att utmana Belgien är ju inget som vi ska dölja. För med flera storstjärnor på högsta nivå, på egentligen varje position, så kommer Kroatiens VM trupp 2022 att kunna ställa till med oreda.

Det är ju det underbara mittfältet med Ivan Rakitic och Luka Modric som inhyser en stor respekt. Men dessutom så finns ju även Kovacic samt Perisic på mittfältet. För den som vill ha stabilitet bakåt så går det att hitta både Sime Vrsaljko samt Dejan Lovrent med flera.

Framåt hittar vi Mario Mandzukic, som kanske haft det lite trögt i Serie A den här säsongen. Men ”Juve” vann ju sin sjunde (!) raka Scudetto, samtidigt som anfallaren vann Kroatiens interna skytteliga med sina fyra mål.

Kroatien VM trupp 2022 - Kroatiska truppen till VM i fotboll 2022!

Kroatiens VM trupp 2022

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Kroatien vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Kroatiens VM trupp 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Det är många som vill veta allt om VM 2022. Något av det mest intressanta är spelartrupperna. Storfavoriterna Tyskland, Spanien, Belgien, Brasilien, Argentina och Frankrike har alla släppts sina VM-trupper. Även Danmark har plockat ut sin trupp samtidigt som Kroatien valt sina 23 som åker med till Qatar. Sveriges VM-trupp hittar du här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply