Kovacic gör allt för att anpassa sig i Inter

bet365

Mateo Kovacic avslöjar i en intervju med Gazzetta dello Sport att han studerar på ett universitet för att bli mer lik Marek Hamsik, Andres Iniesta och Luka Modric. Den 19-årige kroaten kom till klubben i januari för elva miljoner euro. Till den här säsongen har han blivit tilldelas nummer 10.

”Jag är väldigt stolt över att presidenten Massimo Moratti sa att jag var lämpad för nummer 10. Jag har precis läst ut en bok om Inters historia för att kunna förstå mer om vad klubben handlar om.”

”Det är en ära att bära Inter-tröjan. Mitt liv har förändrats helt och hållet. Jag kom hit ensam, som ett barn som var tvunget att växa upp. Sedan har det bara gått uppåt. Jag har även precis skaffat körkort, nu behöver jag inte be om skjuts av lagkamraterna längre.”

Kovacic berättar också att han studerar vissa spelare ute i Europa för att kunna bli bättre.

”Tränaren Walter Mazzari bad mig att anpassa mig till den poisiton som Hamsik spelar på. Jag studerar Hamsik hela tiden, även Modric, Iniesta och David Silva. Jag tittar på deras rörelser, timing och sättet de fördelar bollar på.”

”Modric sa till mig att jag skulle leva mitt liv professionellt. Jag ska äta rätt och bete mig på ett bra sätt. Men också att jag måste hålla koll på tider och aldrig vara sen.”

Mateo Kovacic väntar fortfarande på att det första målet i Inter ska komma. 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply