Kontrollerad seger för Manchester City

Den regerande Premier League-mästaren tog på nyårsdagen emot svårspelade Stoke, som den senaste tiden snott med sig poäng från flera av de större klubbarna i ligaspelet. Men det skrämde inte Manchester City nämnvärt mycket, där man slutligen tog en kontrollerad tre-poängare.

Den svenske talangen John Guidetti närmar sig comeback och fanns med på matchvärmningen med Manchester-klubben, men var inte en del av dagens match. Det var ändå inte några större bekymmer för hemmalaget som var det betydligt bättre laget i den första halvleken. Sergio Agüero tog sig tidigt genom i straffområdet och avlossade ett avslut från dålig vinkel, som Begovic enkelt parerade.

Sergio Agüero hade sedan i den 33e matchminuten en nick i ribban, innan målet slutligen kom för hemmalaget. Men det var överraskande nog en helt annan argentinare som sköt in ledningsmålet, där Milners inspel räddades av Begovic vars retur enkelt skickades in av den bra placerade City-försvararen Zabaleta.

I den andra halvleken fortsatte Manchester City att vara det bättre laget, även om det defensivt inställda Stoke hade sina möjligheter. Det blev dock ett nytt tidigt bakslag för gästerna när den bosniske landslagsanfallaren Edin Dzeko skrev in sig i målprotokollet. Endast sju minuter in tvingades Begovic parera ett avslut från Sergio Agüero, där anfallspartnern Dzeko enkelt petade in tvåan i nästmaskorna.

Matchen punkterades senare när David Silva revs ner och fick straff, även om händelsen enligt reprisbilderna inträffade utanför straffområdet. Argentinaren Sergio Agüero klev fram och sköt in bollen, via Begovic handskar, och in i nätet.

Stoke lyckades inte få liv i matchen och det blev klara 3-0 till Manchester City, som fortsätter att jaga serieledande Manchester United i tabelltoppen. Ett frågetecken lämnades man dock med, när målskytten Agüero tvingades lämna planen med en sträckning.