Konan sänkte Düsseldorf

Hemmalaget Hannover inledde matchen bäst på AWD-Arena. Det syntes knappt att hemmalaget spelade för precis ingenting, då det fanns en tydlig vilja att vinna matchen. Fortuna Düsseldorf som hade detso mer att spela för inledde synnerligen svagt.

I den 36:e minuten kom anfallaren Mame Biram Diouf igenom och stänkte in 1-0. Ledningsmålet höll sig över den första halvleken som slutade 1-0.

Düsseldorf avancerade framåt i den andra halvleken, vilket ledde till ett par avslut. Mer än så blev det dock inte. Didier Ya Konan släckte Düsseldorfsspelarnas hopp om ett nytt kontrakt med att göra två mål. Detta ledde till att Düsseldorf faller på målsnöret och degraderas till Bundesliga 2 med en poäng upp till Hoffenheim på kvalplats.

Matchen slutade 3-0.