Ribery stor hjälte mot Mönchengladbach

Förra omgången var det Branimir Hrgota för hela slanten i Bundesliga, och på lördagen fick han chansen på nytt för Borussia Mönchengladbach. Hemma mot Bayern München var det bara seger som räknades, om laget skulle få spela ute i Europa även nästa säsong.

Och visst märktes det på matchens inledning att det var hemmalaget som behövde poängen. Redan efter fyra minuters spel öppnade Martin Stranzl målskyttet för Borussia Mönchengladbach och minuten senare var det 2-0 på tavlan, efter att Branimir Hrgota spelat fram bollen till Mike Hanke.

Visserligen kom Bayern München tillbaka redan två minuter senare genom ett mål av Javi Martinez, men i den 11:e matchminuten kunde Havard Nordtveit kyligt slå in bollen förbi Manuel Neuer till 3-1 i den glödheta inledningen på Borussia-Park.

Sen vaknade dock Bayern München och tog tag i matchpinnen. Redan sju minuter senare var Franck Ribéry inne i målprotokollet för de redan korade Bundesliga-mästarna. Och i den andra halvleken kom matchens delikatess från fransmannen, där han slog till med en utsökt volleyträff på Lahms passning. Stenhårt susade bollen förbi målvakten Marc-Andre ter Stegen till 3-3.

Vändningen fullbordades i den 59:e matchminuten, när ett fint inspel från vänster av matchens lirare, Franck Ribery till Arjen Robben vid den bortre stolpen slutade med att holländaren drog in slutresultatet 3-4 på volley.

Borussia Mönchengladbach misslyckades sen med att kvittera och missar där med spel i Europa till nästa säsong. Bayern München kan som tyska mästare, nu dessutom se fram mot den tyska cupfinalen samt Champions League-finalen på Wembley.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply