Hoffenheims comeback gav nedflyttningskval

Inför matchen fanns det bara en utväg för Hoffenheim och det var att vinna sin match mot Dortmund samtidigt som antingen Düsseldorf eller Augsburg skulle tappa poäng i sina matcher. Om inte skulle Hoffenheim degraderas till Bundesliga 2.

Jakten på de ack så viktiga tre poängen skulle få sig en törn redan efter fem minuters spel när polacken Robert Lewandowski satte 1-0 för hemmalaget som för dagen mönstarde starkaste möjliga elva.

Efter Lewandowskis ledningsmål handlade allt om Dortmund och Hoffenheim fick kämpa med näbbar och klor för att fortfarande ha en chans att ta med sig alla tre poängen hem. Hemmalaget skapade läge efter läge och Dortmund parkerade på gästernas planhalva och 1-0 efter 45 minuter var absolut rättvist.

Pressen från Dortmund fortsatte när andra halvleken sparkades igång och Ilkay Gündogan var ytterst nära att göra 2-0 i den 54:e minuten, men den unge tysken prickade ribban.

Efter en timmes spel började Hoffenheim sakta men säkert äta sig mer och mer in i matchen då man började skapa lite ströchanser. I den 76:e minuten drog Mats Hummels klumpigt ner Kevin Volland i straffområdet och straff för Hoffenheim. Sejad Salihovic klev fram och satte 1-1 och nu var jakten på de tre poängen i full gång. Fem minuter senare hade samme Salihovic gjort 1-2 för sitt Hoffenheim och sitt andra straffmål. Sven Schipplock blev fäld av målvakten Wiedenfeller som i sin tur fick syna det röda kortet.

Hoffenheim höll ut samtidigt som Düsseldorf åkte på en svidande förlust mot Hannover vilket innebär att Hoffenheim får kvala för att hänga kvar i Bundesliga