Tragikomiskt självmål skickade Schalke till CL-kval

Inför ett fullproppat Mage Solar Stadion tog tabellfeman SC Freiburg emot FC Schalke 04 som inför omgången var laget som skulle få kvala till UEFA Champions League. I den sista omgången av tyska Bundesliga, skulle ödet avgöras när Freiburg, som bara låg en poäng bakom Schalke, behövde vinna för att nå den efterlängtade fjärdeplatsen.

Men det var Schalke som skulle bevara kvalplatsen genom att gå segrande ur drabbningen. Efter 20 spelade minuter skulle supertalangen Julian Draxler sätta gästerna i förarsätet. Efter en fin vrickning placerade han in bollen lågt från långt håll.

Freiburg forcerade och jagade kvittering, men någon sådan i den första halvleken skulle inte falla in. Men i matchen 54:e minut kom den. Efter att Schalke haft en hörna, skulle det rödklädda hemmalaget kontra och genom Jonathan Schmid sätta kvitteringen. Freiburg behövde nu ännu ett mål för att ta över kvalplatsen – vilket man också gjorde, men i fel kasse.

Jermaine Jones skickade in en tillsynes förlorad boll i målboxen, men via Höhn och Schuster skulle bollen styras in i eget mål. Ett tragikomiskt självmål som till slut betydde att det blev Schalke tar fjärdeplatsen och får nu chansen att kvala till Champions League. Freiburg blir kvar på femteplatsen och får istället nöja sig med spel i Europa League nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply