Kryss på Grimsta IP

Två av säsongens sämst tippade lag på förhand möttes på ett publikfagert Grimsta IP. På grund av krocken med Sveriges VM-semifinal i hockeyn var det extremt lite folk på Grimsta. Båda lagen har öppnat relativt svagt och klent på säsongen. En segrare fick vi inte heller bevittna i matchen då den slutade 1-1 efter en sen BP-kvittering.

Första 25 minutrarna var svaga. Inga direkta målchaner hade inträffat men Syrianska tog över matchen mer och mer, främst genom Demirtas och Touma. Efter 27 minuter slog Chanko en fin hörna som unge Michel nådde högst på och nickade välförtjänt in 0-1 till Syrianska. Halvleken bjöd inte på mycket mer, Touma hade dock ett långskott som Westberg kunde göra en fin räddning på.

Tre minuter in i den andra halvleken nickade Michel på mål igen efter en Chanko-hörna, men i ribban och ut. Nu började chanserna flöda. Bååth, Bärkroth. Michel, Eriksson och Sow hade alla bra skott under en kort period. BP tog över matchen efter hand och man fick även utdelning. Bärkroth slår en frispark som Haddad kunde skarva in bakom Miller som för övrigt gjorde en bra match.

Bärkroth, som var bäst på plan, hade ett par lägen att avgöra. Men Bååth stod för en fin hockeyblockering, Miller var med på hans skott och därför kom aldrig målet riktigt till.

Matchen slutade 1-1 vilket speglade matchen bra sett till chanserna. Lagen får fortsätta att kämpa i kampen om att hålla sig kvar i Allsvenskan.