Kliniskt Siena körde över Lazio

Ett nedflyttningshotat Siena tog på måndagen emot ett Champions League-jagande Lazio i den sista ligamatchen den här omgången. Och det skulle överraskande nog bli hemmalaget som stod för målskyttet på Stadio Artemio Franchi  i Siena.

Ett piggt Siena tog efter blott sju minuters spel ledningen, när Matteo Rubins inlägg nickades snyggt in av den inlånade anfallaren Innocent Emeghara, som skulle visa sig vara på gott spelhumör den här kvällen.

Och efter 23 minuters spel var det 2-0 på tavlan, efter det att ett fint inspel från vänsterkanten av Matteo Rubin skarvats in snyggt av en framrusande Alessandro Rosina. Efter det var det Lazio som tog över spelet, men Romklubben fick inte till det och i halvtid stod det 2-0 på resultattavlan.

I den andra halvleken blev det värre för gästernas del, när EmInnocent Emeghara med cirka timmen spelad av matchen, petade och löpte förbi Ciara i Lazio-försvaret, innan han fint skickade in bollen förbi den utrusande landslagsmålvakten Marchetti till 3-0.

Lazio försökte därefter att få till en reducering, emd ett fint frisparksförsök från Hernanes samt ett ribbskott lite senare av Ederson, men Siena höll nollan och vann komfortabelt med imponerande 3-0. Det återstår att se hur Petkovic agerar efter den här förlusten, som öppnar upp ytterligare för Milan, Inter och Fiorentina som samtliga nu finns inom två poängs radie i kampen om tredjeplatsen i Serie A.