Klart: Carlo Ancelotti ersätter Pep Guardiola i Bayern München

Carlo Ancelotti tar över Bayern München

Pep Guardiola lämnar Bayern München efter säsongen, efter tre säsonger i klubben väljer han att avgå och som ersättare kommer man att ta in Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti blir ny tränare i Bayern München efter säsongen, det bekräftar Bundesliga-klubbens verkställande direktör Karl-Heinz Rummenigge. 60-åringen avslöjade för den tyska tidningen Bild att den före detta Barcelona-tränaren inte kommer fortsätta i klubben, samtidigt som man får in en rutinerad tränare. Ryktet har funnits under en längre tid och nu bekräftas det även av klubben Rummenigge själv.

 

– Vi är tacksamma mot Guardiola för allt han har gett vår klubb och vi hoppas fira fler framgångar under resten av säsongen, sade Bayerns verkställande direktör Karl-Heinz Rummenigge till tidningen Bild.

Carlo Ancelotti som senast tränade Real Madrid och bland annat tog de till sin tionde Champions League-titel blir Guardiolas ersättare och han hyllas av Rummenigge.

– Med Ancelotti får vi en ny mycket erfaren tränare i klubben. Vi ser fram emot det samarbetet, sade Rummenigge.

Oviss framtid för Guardiola

För Guardiola är det ännu inte känt var han kommer att träna nästa säsong. Tidigare har det sagts att han har haft ett försäsongskontrakt med Manchester City men även Chelsea ska ha kontaktat spanjoren samtidigt som Manchester United också har ryktats vara ett alternativ.

Innan det stod klart att Carlo Ancelotti tar över Bayern sades det att bland annat Valencia skulle hört sig för om tränarens tjänster samtidigt som han själv öppnat för en återkomst till Chelsea

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply