Ancelotti kan återvända till Chelsea

Carlo Ancelotti kan bli José Mourinhos efterträdare

José Mourinho är satt under hård press som Chelsea-manager efter den usla säsongsinledningen. Flera tänkbara ersättare har pekats ut i media – en av dem är förre Chelsea-managern Carlo Ancelotti.

Efter tio Premier League-omgångar ligger de regerande mästarna Chelsea på en katastrofal femtonde plats; elva poäng efter serieledande Manchester City. Under tisdagen blev det respass i ligacupen mot Stoke efter straffar och i Champions League ligger José Mourinhos mannar bara trea i gruppen efter Porto och Dynamo Kiev. Inledningen på säsongen kunde onekligen ha varit bättre.

Ancelotti bara intresserad av permanent avtal

Den katastrofala säsongsinledningen har lett till att Mourinhos framtid i Londonklubben nu är högst osäker. Till och med vissa av hans egna spelare tror att det bara är en tidsfråga innan portugisen tvingas lämna klubben. Detta enligt uppgifter till Daily Mirror, som också rapporterar att förre Chelsea-managern Carlo Ancelotti kan återvända till Stamford Bridge om Mourinho får sparken.

Ancelotti, som tränade Chelsea mellan juli 2009 och maj 2011, är dock inte intresserad av att hoppa in som tillfällig ersättare. Om han ska ta över tränarjobbet måste det vara på permanent basis, enligt Daily Mirror. Italienaren ledde Chelsea till dubbeln (Premier League och FA-cupen) under sin första säsong i klubben, men sparkades ett år senare.

Simeone och Guardiola också tänkbara

Ägaren Roman Abramovich sägs dock ångra beslutet han tog för fyra och ett halvt år sedan när han sparkade Ancelotti, samtidigt som italienaren själv gärna återvänder till England. Men bara om det gäller ett permanent avtal – ett korttidskontrakt är inget som intresserar 56-åringen.

Två andra tränare som nämns som tänkbara ersättare till Mourinho i Daily Mirror är Atlético Madrids Diego Simeone och Bayern Münchens Pep Guardiola.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply