Uppgifter: Pep Guardiola har skrivit på för Manchester City

Pep Guardiola lämnar Bayern München för Manchester City

Enligt den spanska tidningen Mundo Deportivo har spanjoren skrivit på ett kontrakt med den engelska klubben inför nästa säsong och kommer inte att ta ställning till Bayern Münchens kontraktsförslag.

Under en längre tid har det pratats om att Pep Guardiola ska lämna Bayern München och istället ta över Manchester City. Nu skriver Mundo Deportivo att det hela är slutfört och att Guardiola kommer att lämna Bundesliga efter säsongen och istället åka till Eastlands för att träna Manchester City.

Klubben som för tillfället ligger på tredje plats i Premier League har spelat väldigt bra i det inhemska spelet men har inte varit lika framgångsrika i Champions League och därför vill klubbens ägare Sheikh Mansour sparka Manuel Pellegrini och istället ta in den före detta Barcelona-tränaren. För två säsongen sen vann laget den engelska högstaligan men nu vill klubbledningen att man tar nästa steg i Europaspelet och vinner en internationell titel.

Bayern Münchens vicepresident Karl-Heinz Rummenigge har tidigare gått ut och sagt att spelaren inte kommer titta igenom ett förslag om förlängning med de regerande tyska mästarna som det till en början talats om.

Pep Guardiola till Manchester United?

Även om Mundo Deportivo skriver att den före detta storspelaren kommer att flytta till Etihad Stadium är ingenting klart och det finns även de som menar att folk i tränarens omgivning ska ha nämnt att Guardiola ska vara intresserad av att ta över Manchester United efter att Louis Van Gaal lämnat klubben.

Som ersättare i Bayern München har man nämnt namn som bland annat Carlo Ancelotti.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply