bet365

Karim Benzema tillåten spel för franska landslaget

Arsenal vill värva Karim Benzema

Får delta i EM 2016

Strikern Karim Benzema kommer att ha möjlighet att kunna bli utvald till Frankrikes EM trupp för 2016, detta efter att juridiska restriktioner togs tillbaka.

Real Madrids striker Karim Benzema är under utredning då han sägs ha haft en del i en påstådd sammansvärjning för att utpressa den franske landslagsmannen och lagkamraten Mathieu Valbuena. Benzema, som säger att han inte har gjort någonting fel, fick inte lov att ha någon kontakt med Valbuena vilket innebar att de inte skulle kunna vara och spela i samma lag. En appellationsdomstol har nu dock upphävt några restriktioner, vilket innebär att Benzema kommer att kunna bli utvald till EM truppen enligt BBC Sport. Benzema, som i vilket fall är skadad, var suspenderad från det franska landslaget i december, en dom som var planerad att faststå till slutet av rättegången.

En jury lyfte domen som höll Benzema och Valbuena isär, något som åklagaren överklagade men som under fredagen blev avvisat. Benzemas advokat, Sylvian Cormier, beskrev detta som ”ett första steg”. 28-åringen står anklagad för att ha deltagit i en konspiration vars syfte var utpressning och svindleri med hjälp av en sexfilm som involverade Valbuena. Om han skulle bli dömd som skyldig står han inför ett minimum av 5 år i fängelse.

Enligt den franska median skall Benzema ha nämnt en sexfilm till Valbuena under en träning med landslaget i Clairefontaine den 5 oktober. Benzema sade till polisen att han gav råd till en vän om vad han skulle göra i en svår situation. Men han kan ställas inför rätta som delaktig i utpressning och deltagande i en kriminell konspiration.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply