Kamp om Moussa Dembélé – United och Chelsea gör upp

Kamp om Moussa Dembélé - United och Chelsea gör upp

Moussa Dembélé på väg till Premier League?

Enligt brittisk media kan Celtic-anfallaren komma att lämna den grönvita klubben långt tidigare än man hoppas på, detta då Manchester United och Chelsea gör upp om en värvning av anfallaren i sommar.

I somras anslöt Moussa Dembélé till Celtic från Fulham och 20-åringens utveckling har verkligen gått i rätt riktning. Anfallaren har denna säsong stått för 32 mål och 7 assist på 45 matcher och jagas av flera av Europas största klubbar. Tidigare har det pratats om en flytt till bland annat Real Madrid och Barcelona och så sent som igår kom även uppgifter om att Manchester United vill värva Dembéle.

Jose Mourinho och Manchester United är dock inte ensamma i Premier League om att vilja värva succéanfallaren. Enligt The Sun ska även Chelsea ha lagt sig in i jakten på spelaren och det mesta tyder på att det blir de båda storklubbarna som gör upp om spelarens signatur under sommarens transferfönster.

Enligt tidningen ska den Pontoise-födde anfallaren ligga högt upp på önskelistan för Chelsea som kan komma att tappa Diego Costa under den kommande sommaren. För att försäkra sig om en ersättare för den spanske landslagsanfallaren vill man nu värva Dembéle, något som inte blir lätt. Samtidigt ser United Dembélé som en ersättare till Zlatan Ibrahimovic som ryktats vara på väg till USA den kommande sommaren.

Kampen mellan Manchester United och Chelsea om spelaren kommer troligen pågå under hela sommaren då Celtic-anfallaren tidigare poängterat att han inte kommer lämna den skotska storklubben i första hand.

Tidigare har det även ryktats om att Manchester City, Bayern Munchen och West Ham ska vara villiga att köpa Dembélé.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply