Kalou frälste formstarkt Lille

Söndagkväll innebär för den fotbollsfanatiske Ligue 1-åskådaren ett sent möte, vanligtvis mellan två storlag. Så var fallet även i afton, då Lille, med sina tre raka ligasegrar, tog emot Bordeaux på Grand Stade Lille Metropole. Två klubbar som har lämnat mer att önska för den här säsongen och de båda var på desperat jakt efter poäng för att lämna mittenskiktet av tabellen.

Det kom som lite av en överraskning när gästerna öppnade målskyttet med en kvart återstående av den första halvleken. Målet tillkom efter att domaren för kvällen Ruddy Buquet valt att döma straff till bortalaget, vilket gav dem en ypperlig chans att skrällartat ta ledningen. Fram klev Jaroslav Plasil och förverkligade den chansen genom att sätta 1-0 bakom en överlistad Steeve Elana.

Ut till matchens andra akt klev sedan ett revanschlystet Lille medan Bordeaux var nöjda vid resultatet, och hoppades på att bibehålla ledningen fram till slutsignalen. Hemmalagets vilja skulle dock visa sig starkare, då kvitteringen föll en kvart in i halvleken. Nätningen tillskrevs den talangfulle anfallaren Ronny Rodelin och innebar en för tillfället delad poängskörd.

Men det skulle så småningsom ändras, och en vinnare skulle koras. Med mindre än 20 minuter kvar av ordinarie speltid klev en matchhjälte fram, iklädd Lilles röda hemmaställ. Spelaren var ingen mindre än sommarens stora stjärnvärvning från Chelsea, Salomon Kalou. Ivorianen lyckades stänka in vinnarbollen bakom Cedric Carrasso i bortamålet, och därmed skicka tre poäng till sitt lags favör.
Segern betyder att Lilles segersvit förlängs till fyra matcher, samtidigt som Bordeaux har det alltjämnt tungt i mitten av tabellen, där allt tycks gå emot dem för tillfället.