Juventus vill köpa Alvaro Morata

Juventus vill köpa Alvaro Morata

Chelsea-stjärnan kan lämna efter en säsong

Det blev en tuff första säsong i Chelsea och Premier League till slut för Alvaro Morata. Nu verkar anfallaren kunna lämna London-klubben, för att istället gå till Serie A och Juventus.

Det är ju egentligen väldigt få spelare som klarar av att slå sig in i Premier League redan den första säsongen. Men efter att Chelsea-förvärvet från Real Madrid, Alvaro Morata, inlett med både mål och assist så såg han ut att klara av det.

Dock avtog “succéstarten” och spanjoren fick förtvivlat svårt att hitta nätmaskorna bakom de engelska lagens målvakter.

Kan bli klar för Juventus

SE HÄR: Så höga löner har Chelsea

Totalt under säsongen så har det blivit elva mål och sex assist på 29 framträdanden i den engelska höga divisionen. Något som bland annat gör att fjolårets ligavinnare ser ut att kunna missa att kvala in till Champion League nästa säsong.

Sportsligt kanske Chelsea inte är så nöjda, men ekonomiskt kan det jämna ut sig. För den spanske anfallare gick för strax över 600 miljoner kronor enligt uppgifter, och nu kan han lämna för minst samma summa.

Det är Serie A-klubben Juventus som uppges vilja förstärka anfallet. Och då verkar det kunna bli just Alvaro Morata som får chansen i de snart sjufaldiga Scudetto-mästarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply