Juventus vann – efter kontroversiellt domslut

Det enda som skulle hota en trepoängare för Juventus idag, var de själva. Turin-laget dominerade hela matchen, bortsett från några enstaka tillfällen. Buffon sparkar bollen rakt i gapet på Rigoni. Rigoni i sin tur skickar iväg bollen till Théréau, som klipper till på volley. 1-0 efter att första halvtimmen precis hade avverkats.

Juventus fortsatte att ösa framåt. Sista tredjedelen var dock en tredjedel som var väldigt svår att finna lösningar på. Chievo jobbade stenhårt och gav inte mycket utrymme för Juves anfallsspelare. De svartvita skapade mest halvchanser som inte tenderade till något.

I andra halvleken kom ett helt nytt Juventus ut. Det tog bara en minut. Sen så kunde Quagliarella trassla in en boll, som lekte lite Hawaii i straffområdet.

Trots Juventus uppskruvade tempo, så uppstod en liten kontrovers. Chievo gjorde 2-1, som felaktigt blev bortdömt för offside. Chievolägret blev helt rasande, med all rätt. En Chievospelare var offside, men påverkade inte spelet på något sätt. Buffon som tabbade sig rejält i situationen innan får tacka linjedomaren efteråt.   

De svartvita ångade på som vanligt efter kontroversen. Laget fortsatte att dominera och pressa och till slut kom även ett till mål. Pogba tryckte in ett inlägg som Bernardini styrde in i egen kasse. 2-1 visade grafiken på resultattavlan. Conte visade nån form av ilsken lycka. Han var inte nöjd med spelet kan man tänka sig.

Juventus spelade sedan av matchen.    

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply