Malmö bäst i Skåne – och tar stora kliv mot SM-guld

Det blev en tung kväll för de röd-blåa hemmasupportrarna ikväll. En 0-3 förlust – mot de största rivalerna i ligan. Förutom det är man i stort sett borta från guldstriden.

Malmös fans var desto gladare. Di blåe tryckte in tre bollar i nät på Olympia och tar älgkliv mot SM-guld.

Även fast det var en målrik match, så började inte målskyttet förrän i 38:e minuten. Guillermo Molins drog till med ett skott vid utkanten av straffområdet. Skottet var tillräckligt hårt för att Helsingborg-målvakten Pär Hansson inte skulle klara av att hålla den. På returen dök han upp. Erik Friberg slog in den ganska enkelt. 1-0 till de ljusblåa.

2-0 skulle också komma, ett mål som skulle döda matchen. Målskytt denna gång var den hemvärvade Guillermo Molins. På en underbar pass utav Magnus Eriksson så kunde Molins fumla in bollen i ett öppet mål. Malmö-fansen visade verkligen sin lycka för det så viktiga 2-0 målet i den 67:e minuten. Nu är det bara guld som gäller.

2-0 kanske räckte för Malmö? Nej, 3-0 skulle komma, och det var inget vanligt mål. Ett drömmål av Magnus Eriksson i den 83:e minuten betydde inget för matchen, men Malmö visade verkligen sin kvalitét och sin styrka. Genom att krossa sina största rivaler, och ett allsvenskt topplag.
Eriksson tog emot bollen på knät i utkanten av straffområdet, och på halvvolley drar han till med vännstern. Via ribban sitter den i hans vänstra kryss. Ett riktigt kanonmål för poängliga-ledaren som gjort 10 mål och 12 assist i årets Allsvenskan.

Malmö ligger fortsatt etta i tabellen med 51 poäng. Göteborg skuggar med sina 47, dock med en match mindre spelad.