Joey Barton i blåsväder – PSG hotar med åtgärder

Joey Barton verkar ha hamnat i trubbel igen. Efter att flera gånger hånat Thiago Silva på Twitter så hotar PSG med åtgärder, det uppger man på sin officiella hemsida. Bakgrunden är att Joey Barton, via sitt Twitter-konto, kallat Thiago Silva för en överskattad tjockis och även hånat Neymar och det brasilianska landslaget. Han har även vid tidigare tillfällen hånat David Beckham och Zlatan Ibrahimovic, vilket gjort att Thiago Silva tillslut röt till.

”Just nu hör jag många personer som kritiserar det brasilianska landslaget. Det finns till och med en spelare i Marseille, som jag inte kommer ihåg namnet på, det är en engelsman, som snackar skit om Neymar, brasiliansk fotboll, Beckham och Ibrahimovic”, säger Silva till l’Equipe.

”Han får inte glömma att vi har fler stjärnor på den brasilianska tröjan än vad något annat land har. Vi har fem. Fem VM-titlar. Det förtjänar lite respekt. Det här ger mig mer motivation att vinna, för att tysta den här engelsmannen. Vad vet han om brasiliansk fotboll”?, fortsätter Thiago Silva. 

Barton svarade snabbt med att kalla Thiago Silva för en överskattad tjockis. Han nöjde sig dock inte där och höjde nivån på förolämpningen med att kalla brassestjärnan för en ”ladyboy” och frågar om Silva är före eller efter operationen.

”Är du före eller efter operationen? #transsexuell”, skriver han på Twitter.

”Det förbryllar mig, vilket håll han är på väg. Är han en man på väg att bli en kvinna eller håller han på att bli en man. Jag kan inte få rätsida på det”, fortsätter Barton.

Detta har gjort att Paris Saint-Germain ilsknat till och gick ut idag med följande på sin officiella hemsida psg.fr:

”Klubbledningen, spelarna, tränarna och Thiago Silva kan inte acceptera sådana uttalanden. De strider mot den grund av respekt som borde styra fotbollen. Thiago Silva och PSG förbehåller oss rätten att vidta alla nödvändiga åtgärder”, skriver man bland annat.

Vi får se hur långt den här sagan fortsätter men det är en sak som är säker och det är att sista ordet inte är sagt.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply