Real Madrid kopplar järngrepp om avancemanget

Efter gårdagens kvartsfinaler i Champions League var det på onsdagen dags för de sista två kvartsfinalmatcherna att spelas, där Real Madrid tog emot Galatasaray på Santiago Bernabéu. Men den turkiska storklubben som förstärkt rejält under vintern, fick se sig överlistade mot den spanska giganten.

Föga överraskande var det självaste Cristiano Ronaldo som öppnade målskyttet i den spasnka huvudstaden. Blott nio minuter in i matchen spelade spelfördelaren Mesut Özil fram bollen till Cristiano Ronaldo till vänster, där han ensam med målvakten kyligt chippade den över burväktaren och in vid den bortre stolpen.

Galatasaray som trots att var med i matchen och var det bollförande laget, hade ett par fina möjligheter genom främst stjärnan Didier Drogba. Men den stora anfallaren lyckades inte överlista Diego Lopez i hemmamålet den här kvällen, och istället kunde hemmalaget dryga ut ledningen.

Med halvtimmen spelad smällde det nämligen igen bakom Muslera i Galatasarays mål. Den tidigare lagkamraten till Didier Drogba i Chelsea, Michael Essien stod för en fin framspelning när han från högerkanten fick in bollen till en centralt placerad Karim Benzema som skickade in bollen till 2-0.

Galatasaray försökte lyfta upp och få till en reducering i den andra halvleken, där man balnd annat bytte ut den helt osynlige Wesley Sneijder, men det var Real Madrid som skulle göra det sista målet också. Den här gången var det inhopparen Gonzalo Higuaín som nickar in Xabi Alonsos frispark i nätmaskorna.

Det krävs nu ett mirakel för att Galatasarays äventyr i Europa ska leva vidare efter nästa veckas retur. Samtidigt kan vi nog slå fast att José Mourinho sover gott den här natten.