Jagade mittbacken bekräftar – vill lämna Valencia

Nicolas Otamendi bekräftar viljan att flytta

Efter flera rykten om att Nicolas Otamendi ska vara överens med Manchester United har spelaren kommenterat situationen.

Nicolas Otamendi vill lämna Valencia för spel på annat håll, det bekräftade den argentinska landslagsmannen för programmet Sports Center på ESPN att han står bakom vad hans agent Eugenio López yttrat sig om tidigare.

”Nico kommer att göra allt i sin makt för att lämna Valencia” berättade López i en intervju med Cadena SER för drygt en månad sen och klubbens sportchef Rufete var snabbt ute och kommenterade uppgifterna med att ”det finns två verkligheter, Otamendis, och hans agents” sa den gamle storspelaren som inte verkade särskillt glad efter agentens uttalande.

Under intervjun med ESPN säger spelaren att hans agent endast säger vad de har kommit överens om och att klubbledningen vet vad försvararen vill.

”Jag har pratat med de jag har behövt prata med och Valencia vet mycket väl vad jag vill. Varje ord som min agent säger har han min tillåtelse att säga. Jag har pratat med presidenten och han vet vad jag vill och nu lägger jag alltid i min agents händer för att det ska lösa sig. Med detta sagt vill jag bara koncentrera mig på landslaget och inget annat” säger försvararen som länge ryktats till Manchester United.

 Duo gör upp om spelaren

De två klubbar som sägs vara mest intresserade av att värva 27-åringen är Manchester United och Real Madrid. Det är osäkert vart Otamendi önskar att spela sin fotboll nästa säsong men han kommer med största sannolikhet att lämna Valencia som denna säsong slutade på fjärde plats i La Liga. Argentinarens klausul ligger på saftiga 50 miljoner euro men enligt uppgifter ska de båda klubbarna inte ha några problem med att betala klausulen för att knyta till sig spelaren inför nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply