Italienska försvararen vill spela för svenska landslaget

Riccardo Gagliolo vill representera det svenska landslaget

Han är född i Italien och har bott där i hela sitt liv. Riccardo Gagliolo har ändå möjlighet att spela för det svenska landslaget och han själv vill gärna göra det.

Det självklara valet för spelare när det kommer till att välja vilket landslag man vill representera är vart man är född och uppvuxen. Det är ofta inte det enda valet spelare har, man kan nämligen också välja ett annat land om ens föräldrar eller morföräldrar är från något annat land.

Det är inte ofta en italienare vill spela i svenska fotbollslandslag. Det är nämligen vad den italienska vänsterbacken Riccardo Gagliolo vill göra. Riccardo Gagliolo är född i Italien och har bott där i hela sitt liv. Han har arbetat sig upp genom de lägre divisionerna och förra säsongen hjälpte han till med att skjuta upp Carpi till Serie A. Under säsongsinledningen har Gagliolo fått beröm av många tack vare stabila prestationer. Varför betyder det något för oss? Jo, Gagliolo kan nämligen spela för Sverige.

Mamman är från Sundsvall

25-åringens mamma är faktiskt från Sundsvall och Gagliolo har genom henne ett svenskt pass som han nyligen förnyade. Han kallas ”Tor” av sina lagkamrater på grund av sina ljusa, skandinaviska drag och han är mycket medveten om att han får representera. Det vill han också göra avslöjar han till Gazzetta dello Sport.
– Jag vet att konkurrensen är hård, det vore en dröm för mig, jag vet hur svårt det är. Min morfar spelade fotboll som ung, jag gör det för att hedra och glädja honom också. Han skulle älska att se mig i Sveriges landslagströja, säger vänsterbacken som även kan spela mittback till Gazzetta dello sport.

MISSA INTE: Topp 10: Allsvenskans mest värdefulla spelare.

När Carpi mötte Palermo för några veckor sedan avslöjar Gagliolo om hur han pratade med Oscar Hiljemark och Robin Quaison.
– Vi pratade lite. Det finns många bra. U21-laget är ju Europa-mästare. Zlatan? Han är en av de bästa i världen. Det vore en dröm att få spela med honom.

Landslagsledningen är positiv

Den svenska landslagsledningen reagerar positivt på nyheten om att den unge svensk-italienaren drömmer om Sverige
– Det är bra med alla duktiga spelare som vill spela för Sverige och det här får vi titta närmare på, säger landslagschef Lasse Richt.

Förbundsordförande Karl-Erik Nilsson reagerar likadant på situationen.
– Jag kände inte till namnet, men det är glädjande att höra att han vill spela för Sverige.

– Det här är en spegling av den tid vi lever i där flera fotbollsspelare kan välja mellan olika nationer. Jag känner mig glad över att han känner sig lockad av att representera Sverige. Det är alltid intressant med spelare som kan tillföra något till landslaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply