Uppgifter: Antonio Conte kan få 6 månader fängelse

Uppgifter: Antonio Conte kan få 6 månader fängelse

Utreder ett fall av en på förhand uppgjord match

Den nye Chelseatränaren är i blåsväder. Antonio Conte står anklagad för att inte ha anmält en på förhand uppgjord match och nu står han inför 6 månaders fängelse, om han blir funnen skyldig.

Antonio Conte har en del att stå i för tillfället. Han är inte bara aktuell som Chelseas nye huvudtränare utan står även inför rätta, anklagad för ett brott som kan ge honom upp till 6 månaders fängelse enligt football-italia.net. Cremona åklagaren har begärt att Conte skall få 6 månaders fängelse med en villkorlig dom. Conte står anklagad för att han inte har rapporterat en på förhand uppgjord match som skall ha utspelat sig mellan Albinoleffe och Siena i Serie B 2011, någonting som han alltid har nekat till.

Idag så har åklagaren, Roberto di Martino, begärt att Conte skall få en 6 månaders fängelsevistelse med villkorlig dom såväl som böter på 8 000 euro. Den italienske tränaren har valt att gå igenom med en snabb rättegång vilket gör att han kan få sin dom reducerad med en tredjedel, men hans advokater skall enligt rapporter hävda hans totala oskyldighet och få honom friad. I en sådan här snabb rättegång så går hela processen mycket snabbare, då de italienska rättegångarna oftast kan bli väldigt långdragna och den anklagade kan även få en tredjedel av sin dom borträknad om funnen skyldig.

Vad som hänt idag betyder inte att Conte har blivit dömd för någonting utan processen går vidare och nu skall domaren kolla på bevisen från respektive parter. I mitten av maj väntas allting vara klart, något som potentiellt kan störa Italiens förberedelser för EM 2016.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply