Konkurrentens fina gest till Parma – skänker pengar till f.d. anställda

Cesena betalar nästan en halv miljon kronor till de före detta anställda i Parma

Den tragiska sagan om Parma fick slut denna veckan och det stod klart att man skickas ned i Serie D på grund av sina skulder. Cesena, en av förra säsongens konkurrenter i Serie A, hjälper nu till de som fick sparken under Parmas fall.

Parma är en ny klubb i mängden som har förstörts av stora skulder på grund av oansvariga ägare och en ledning som inte sköter sitt jobb på rätt sätt. Därför fick man poängavdrag under förra säsongen, men man slutade ändå toksist i Serie A bara året efter man nådde en sjätteplats i samma liga.

Förbundets beslut blev att Parma skulle skickas ned i Serie A, alla delägda spelare sades upp sitt kontrakt med klubben och alla i ledarstaben har fått tillåtelse att lämna på grund av att de inte har fått lön sedan förra sommaren. Nu har Cesena, även de degraderade fast till Serie B, gjort en fin gest i samband med en värvning från Parma. Gregorie Defrel kommer att ägas av 100% av Cesena istället för 50% som Parma ägde den andra halvan av, men Cesena kommer att betala en summa på 51000 euro till Parma, cirka en halv miljon kronor, som en fin gest om förbundet tillåter detta. Pengarna kommer i så fall gå oavkortat till de före detta anställda som inte har fått sin lön på ett helt år.

– Vi beslutade att lägga ett bud på Defrel. Om Lega Serie A accepterar det så kommer pengarna gå till personerna som jobbade för Parma och som numer är arbetslösa, förklarade sportchefen i Cesena Rino Foschi enligt solocalcio.se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply