bet365

Radamel Falcao aktuell för Roma

Roma vill värva colombianske anfallaren

Roma ser ut att tappa en del på anfallsfronten inför nästa säsong och vill därför plocka in en ersättare. Nu uppges Radamel Falcao vara aktuell för klubben.

Roma har gjort en bra säsong i årets upplaga av Serie A men är redan i full gång med förberedelserna inför hösten. Man förväntas tappa veteranen Francesco Totti, som jagas av Leicester City. Uppgifter har också gjort gällande att Roma dumpar Edin Dzeko efter säsongen på grund av hans dåliga prestationer vilket innebär att man inte kommer att ha särskilt mycket att tillgå i anfallsväg. Italienarna är därför på jakt efter en ersättare till de båda spelarna, och ska ha vänt blickarna mot England för att identifiera ett möjligt nyförvärv.

Vill värva Chelsea-spelaren

Det är Corriere dello Sport som skriver att Roma hoppas på att kunna slussa in Radamel Falcao, 30, under sommarens transferfönster. Anfallaren ägs av Monaco men är för tillfället utlånad till Chelsea resten av säsongen. Men det finns först några hinder att bräcka innan man får till en affär. Först och främst är Falcao inte en EU-spelare, vilket klubben inte har plats med som det ser ut just nu. Colombianen uppges också kräva en årslön på 7 miljoner euro, motsvarande 64 miljoner kronor. Romas och ligans bäst betalde spelare, Daniele De Rossi, tjänar 6.5 miljoner euro om året.

Man är också osäker kring spelarens form och fysiska status. Han har inte kommit upp till samma standard som han hade innan han åkte på den allvarliga skadan vintern 2014 som höll honom borta från VM i Brasilien.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply