Uppgifter: Arsenal släpper Alex Oxlade-Chamberlain till West Ham

Arsenal släpper mittfältare till London-konkurrent

Alex Oxlade-Chamberlain har länge ryktats bort från Arsenal. Nu uppges Gunners vara redo att släppa spelaren till West Ham United.

Det har varit en tung säsong för Alex Oxlade-Chamberlain Arsenal. Skador och konkurrens av spelare som Alexis Sanchez, Mesut Özil och Santi Cazorla har lett till bristande speltid för engelsmannen. Han har därför ryktats bort från Gunners under en längre tid, där London-konkurrenten West Ham nämnts som en het kandidat till 22-åringens signatur. Nu ska en sådan övergång vara mycket nära.

Arsenal erbjuder yttern till rivalen

Det är Daily Mirror som skriver att Arsene Wenger vill göra en del förändringar i truppen inför nästa säsong för att kunna vara med och slåss om fler titlar. Därför uppges man vara redo att släppa honom till West Ham i sommar, som sedan länge velat värva yttern. Men det är inte bara en rival som vill locka till sig Oxlade-Chamberlain – klubbar som Chelsea, Liverpool och Manchester United har alla visat intresse för hans tjänster. Även flera lag i den turkiska ligan ska ha försökt närma sig spelaren. Detta kommer givetvis trissa upp priset en del vilket kan orsaka problem för ”The Hammers”.

Kan återvända till Southampton

En annan potentiell ny arbetsgivare är Southampton, där den engelske landslagsmannen påbörjade sin proffskarriär. Klubblegendaren Matthew Le Tissier ser gärna att Arsenal-spelaren återvänder till St Mary’s Stadium både för klubben och sin egen skull.

– Han är en mycket duktig spelare. Han har haft otur med en del skador de senaste säsongerna och därför har han inte riktigt kunnat slå sig in i Arsenal. Om killen vill spela kontinuerligt så är det valet (Southampton) realistiskt, han hade kunnat hjälpa laget att nå spel ute i Europa, säger han enligt Daily Mirror.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply