Uppgifter: Milan höjer sitt bud på Roma-försvararen

Milan är angelägna om att locka till sig Romagnoli

Milan vill mer än gärna se Alessio Romagnoli i truppen inför den stundande säsongen. Klubben har dock hittills inte erbjudit det som Roma vill ha för försvararen och en affär tycktes vara längre och längre bort. Men ”Rossoneri” ger inte upp kampen och enligt italiensk media är man nu beredda att erbjuda mer pengar för stortalangen.

Alessio Romagnoli spås en lysande framtid inom fotbollen och förväntas bli en stöttepelare i det italienska landslagets backlinje i framtiden. Mittbacken flyttades upp i Romas A-lag redan som 17-åring och har trots sin ringa ålder redan skaffat sig rutin ifrån Serie A. Romagnoli var under den förra säsongen utlånad till Sampdoria, där han fick ett stort förtroende hos tränaren Sinisa Mihajlovic.

Just Mihajlovic är numera tränare för Milan och den serbiske managern har under en längre tid velat göra Romagnoli till en Milan-spelare.

Roma vill ha 30 miljoner euro

Roma har tidigare gått ut med att man vill ha 30 miljoner euro för att släppa sin guldklimp. Milan har som tidigare nämnts visat ett stort intresse för Romagnoli och har flera gånger den senaste tiden bjudit på 20-åringen. Hittills har inget bud matchat det som Roma vill ha och det senaste erbjudandet ska ha legat på omkring 26 miljoner euro, motsvarande 245 miljoner kronor.

Nu uppger ansedda Gazzetta dello Sport att Milan är redo att höja budet till 28 miljoner euro och därmed närmar man sig det pris som Roma satt på sin försvarare.

Under veckan erhöll Roma ett bud på just 28 miljoner euro från Napoli som man accepterade. En eventuell övergång rann dock ut i sanden då Romagnoli själv nobbade eftersom han endast kan tänak sig att lämna Roma ifall han får fortsätta sitt samarbete med Mihajlovic.

Behöver pengar för att köpa Dzeko

Roma har under en längre tid haft den överflödiga duon Mattia Destro och Seydou Doumbia på övergångslistan, men ännu har ingen försäljning skett och nu behöver Roma få in pengar. Särskilt då klubben nyligen kopplats ihop med Manchester City-forwarden Edin Dzeko, som uppges kosta 22 miljoner euro.

Därmed är det nog ingen omöjlighet att Roma kommer att acceptera en eventuell höjning av Milans bud på Romagnoli.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply