Uppgifter: Chelsea allt närmare Baba Rahman

Rahman nära Chelsea-flytt

Efter att Chelsea sålt Filipe Luis tillbaka till Atlético Madrid endast en säsong senare är man nu nära att göra klart med en ersättare till brasilianaren.

Chelsea FC är nära att värva Augsburgs 21-årige ytterback Baba Rahman, det skriver Daily Mail under lördagseftermiddagen. Enligt tidningen ska Bundesliga-klubben begära 15 miljoner pund för spelaren, en summa som Chelsea inte ska ha något emot att betala då man precis sålt Filipe Luis för 16 miljoner pund.

Augsburg värvade vänsterbacken från Greuther Fürth inför förra säsongen för endast 1 miljon pund men Rahmans insatser den senaste säsongen har gjort att priset på spelaren skjutit i höjden. Intresset för spelaren från flera storklubbar, bland annat Manchester City, ska även vara en av anledningarna till prishöjningen.

Enligt Sportsmail ska Chelsea ha lagt ett bud på spelaren som ska vara värt 17,5 miljoner pund men förhandligar ska fortfarande pågå, dock väntas det hela bli klart inom kort.

”Båda klubbarna jobbar på att komma fram till en överenskommelse och vi hoppas att det kommer att bli klart snart” säger spelarens agent Sascha Empacher till The Guardian.

Filipe Luis tillbaka till Atlético Madrid

I början av veckan presenterades Filipe Luis som ny Atlético Madrid-spelare efter ett år på Stamford Bridge. Spelaren lämnade den spanska huvudstaden i hopp om att kunna ta en startplats i London-laget men Cesar Azpilicuetas fina säsong gjorde att brasilianaren fick sitta på bänken större delar av säsongen.

”Det har varit en fin upplevelse att få spela i Chelsea och spela matcher som jag inte hade kunnat göra om jag stannade. Jag är glad över att vara tillbaka och vinna tillbaka fansen förtroende, det gör man dock inte med ord utan med bra insatser på planen” sa vänsterbacken på en presskonferens som hölls på Atlético Madrids arena Estadio Vicente Calderón.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply