Uppgifter: Lazio går efter Bayern München-stjärnan?

Xabi Alonso kan bli Lucas Biglias ersättare

Uppgifter säger på lördagen att den forne Liverpool- och Real Madrid-mittfältaren, numera i Bayern München, Xabi Alonso ska vara av intresse för Serie A-trean Lazio.

Serie A-trean Lazio har en stark säsong bakom sig som resulterade dels i en Coppa Italia-finalplats, men kanske främst en av placeringarna som ger chansen till spel i Champions League nästa säsong. Detta efter en avgörande 4-2-seger mot Napoli i den allra sista omgången av den italienska ligan.

Real Madrid rycker i Biglia

Nu väntar ett Champions League-kval i augusti för den italienska huvudstadsklubben och visst tänker klubben rusta upp inför den kommande säsongen. En spelare som förmodligen kommer att lämna är den argentinske mittfältaren Lucas Biglia som i dagsläget är med det argentinska landslaget i Chile för spel i Copa América, med ihållande rapporter om intresse från Real Madrid.

 

Därför passar det bra med rapporter gällande vem som potentiellt sett kan ersätta argentinaren. Och enligt rapporter från Tyskland och den italienska tabloiden Corriere dello Sport kan svaret bli spanskt. Enligt uppgifterna ska nämligen Lazio ha ställt in siktet på att Xabi Alonso ska bli deras nya erfarna mittfältsstjärna i startelvan.

Ska hjälpa talangen att etablera sig

Xabi Alonso, 33, som tidigare i karriären dels spelat för engelska Liverpool, lämnade för blott ett år sedan den spanska giganten Real Madrid för spel med tyska storklubben Bayern München. Prislappen låg då på 10 miljoner euro, men mittfältaren kontrakt löper ut nästa sommar redan och nu vill den ljusblå klubben ha stjärnan för att hjälpa talangen Danilo Cataldi att mogna utan att ha överdrivet med press på sina axlar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply