Uppgifter: Jonathan Calleri till Inter – för att lånas ut till Bologna

Inter köper loss Calleri

Erick Thohir har bestämt sig för nästa nyförvärv, enligt italiensk media ska Boca Juniors Jonathan Calleri vara på väg till Inter, men skulle i så fall lånas ut resten av säsongen.

Jonathan Calleri har vid flertalet tillfällen ryktats vara på väg att lämna BOCA Juniors för spel i Serie A och nu verkar det som att argentinaren har hittat en klubb att gå till. Under måndagen skriver nämligen Corriere dello Sport att Jonathan Calleri väntas flytta till Inter i januari.

Enligt tidningen väntas 22-åringen säljas till Inter som dock kommer att tvingas låna ut anfallaren till Serie A-konkurrenten Bologna. Detta då Roberto Mancini redan har tre stycken icke EU-spelare i truppen och inte kan använda sig att sitt nyförvärv. Summan som Inter kommer betala ska ligga på runt 11 miljoner euro.

 

De båda parterna ska ha kommit muntligt överens och senare i veckan förväntas de båda träffas för att skriva på de dokument som krävs för en övergång. En övergång där engelska Stellar Group kommer att köpa loss spelaren för att sedan placera honom i Serie ABOCA kommer dock inte att få hela transfersumman, All Boys där Calleri spelade tidigare kommer att få 4% av övergången då man inte sålde hundra procent av rättigheterna när spelaren flyttade till La Bombonera.

 

 

Försäljningen av Calleri sägs göra att Daniel Osvaldo ska vara på väg tillbaka till BOCA, något som den argentinska klubbledningen ska se positivt på.

Bologna sägs förutom Calleri även få in Andrea Ranocchia som ska ha valt att skriva på för den italienska ligaelvan och därmed nobbat klubbar som NapoliRoma och Lazio.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply