Juventus trappar upp jakten på Ezequiel Lavezzi

Nytt möte inbokat med Juventus och Lavezzis representanter

Ezequiel Lavezzi är en eftertraktad man, då han tros lämna PSG inom det kommande halvåret. Juventus har länge uppgetts vara intresserade, men nu kommer nya uppgifter om ett förstärkt intresse för argentinaren.

Den argentinske landslagsanfallaren Ezequiel Lavezzis framtid är minst sagt oklar, men något som ser ut att för tillfället vara hugget i sten är att 30-åringen lämnar PSG. Han får snålt med speltid i den franska huvudstadsklubben, då Edinson Cavani och Lucas Moura går före honom på ytterpositionerna. Därför kan den förre Napoli-stjärnan lämna klubben redan i januari, eller nästa sommar då hans nuvarande kontrakt går ut.

Juventus möter Lavezzis agent

Nu kommer uppgifter från Italien, som Transfer Market Web hänvisar till, som säger att Juventus har bokat in ett möte med spelarens representanter. Den italienska storklubben, som lottades mot Bayern München Champions League, har tidigare kopplats ihop med Lavezzi under hösten, men nu spekuleras det alltså vidare. Tydligen ska stjärnan även jagas av brasilianska Flamengo enligt sajten, samtidigt som det har skrivits om intresse från Valencia. Även Serie A-konkurrenten Inter har uppgetts vara sugna på att värva Lavezzi, en destination som agenten Alejandro Mazzoni har öppnat för.

— Vi pratade. Ausilio är en gammal vän. Nu beror det på erbjudandet, för PSG vill ha pengar för honom. Därtill finns också frågan om hans lön, men det är dags för Pocho att återvända till Italien, sa agenten tidigare till Gazzetta dello Sport.

— Vi får se, ingenting är omöjligt, fortsatte han.

Högt ansedd i Italien

Trots att hans rykte har försvagats lite i och med de mindre succéfyllda tiden under de senaste åren i PSG har han fortfarande ett högt anseende i Italien. Där gjorde han sig ett namn med tidigare nämnda Napoli, som han spelade 156 ligamatcher. Med 38 ligamål i bagaget nobbade han intresse från Liverpool och Arsenal för att haka på projektet i PSG sommaren 2012. Han kostade då 26.5 miljoner euro, vilket motsvarar ungefär 260 miljoner kronor.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply