Officiellt: Dries Mertens förlänger med Napoli – inskriven klausul till Kina

Officiellt: Dries Mertens förlänger med Napoli - inskriven klausul till Kina

Mertens kan lämna Napoli för spel i Kina

Napoli bekräftade under lördagen att Dries Mertens har kommit överens om ett nytt kontrakt med klubben fram till 2020. President Aurelio De Laurentiis avslöjar dock att det finns en release klausul exklusivt till Kina.

Dries Mertens har varit i fantastisk form under säsongen i Napoli, med sina 27 mål på 34 ligamatcher vilket är minst tio mer än någon annan spelare i klubben. Endast Eden Dzeko (28) har gjort fler mål än Mertens i Serie A den här säsongen, men den senaste tiden har trots det präglats av en del bekymmer gällande hans vara eller icke vara i klubben.

Men under lördagen bekräftade Napoli att den kvicke anfallaren hade skrivit på ett nytt kontrakt med den italienska storklubben fram till år 2020, men det finns även en viss kontroversiell klausul som gör det möjligt för honom att flytta till Kina om han skulle vilja det.

– Igår kväll hade jag ett möte med Mertens representanter. Vi var tillsammans från 14.30 på eftermiddagen till 01.30 på morgonen, inklusive vår advokat och advokater från Belgien (där Mertens kommer ifrån), sa Aurelio De Laurentiis strax innan klubbens officiella tillkännagivande enligt Football Italia.

– Han (Mertens) kommer att stanna hos oss ett par år, om han inte bestämmer sig för att han vill åka till Kina nästa år och någon betalar och frigör klausulen som han ville införa, då kan jag inte neka.

Presidenten medger att han inte var helt positivt inställd till att införa klausulen i avtalet.

– Jag var inte positiv till att lägga in klausulen efter att vi tappade Gonzalo Higuain till Juventus, men vi har lärt oss från det, och så finns det ju en klausul om Dries som endast gäller för Kina. Mertens kommer bara spela för Napoli i Italien, om han vill lämna, ska det vara utanför Italien, avslutar han.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365