Bekräftat: Gonzalo Higuain stannar i Napoli

Bekräftat Gonzalo Higuain stannar i Napoli

Anfallaren lämnar inte Napoli

Trots intressen från Bayern München, Chelsea och Arsenal ser Gonzalo Higuain sin framtid i Napoli, bekräftar hans agent.

Gonzalo Higuain har haft en lyckad säsong i Napoli. På 25 ligamatcher har den argentinske anfallaren gjort 24 mål och har därför varit en bidragande faktor till att laget är med i titelracet i Serie A. Hans insatser har lockat intressen från flera håll, där klubbar som Bayern München, Chelsea och Arsenal ska ha varit de hetaste kandidaterna till spelarens signatur. Framförallt har det sett ut att bli en flytt om laget skulle missa spel i Champions League till hösten, där förvisso Chelsea inte heller lär spela. Men nu ser det ut att bli en fortsättning för honom i Italien.

Inga avsikter att lämna Napoli

Det är 28-åringens agent, som också är hans bror, Nicolas Higuain som hävdar att hans klient inte har några planer på att lämna Napoli i sommar.

– Vi har ett kontrakt och det finns ingen chans att spela någon annanstans. Vi kan inte tänka på Champions League just nu, utan bara fokusera på varje match, säger agenten enligt Bleacherreport och fortsätter:

– Det finns fortfarande många poäng att spela för. När Gonzalo spelar är chansen att han gör mål alltid stor, han har haft en bra säsong.

Tränaren övertygade honom att stanna

Higuain kopplades starkt ihop med flera storklubbar under transferfönstret i januari. Men anfallaren har själv erkänt att det bara tog några minuter för tränare Maurizio Sarri att övertala honom gällande en fortsättning på San Paolo-stadion.

– Sarri övertygade mig med sin uppriktighet. Det tog fem minuter för honom att få mig att vilja stanna, och sedan dess har jag bara blivit bättre, sa argentinaren tidigare i vintras.

Gonzalo Higuain har kontrakt med Napoli fram till 2018.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply