Mancini hyllar sina insatser i Inter – och Zlatans

bet365

”Hans insatser lyfte Inter”

Roberto Mancini hyllar sina egna insatser efter tiden i Manchester City och nu även sin andra sejour i Inter.

Inter har inlett säsongen starkt. Man har förvisso bara ligaspelet att tänka på men det har man dessutom löst på ett oväntat bra sätt.

Milano-klubben ligger nämligen på en andraplats i italienska Serie A, bara målskillnaden skiljer dem och Fiorentina från förstaplatsen. Det är dock jämnt i den italienska ligan. För Roma och Napoli jagar de två första lagen och har bara en respektive två poäng mindre.

”Jag ändrade City och Inter”

Roberto Mancini, som inledde sin tränarkarriär i just Fiorentina, hamnade efter några år i Inter där han tillsammans med Zlatan Ibrahimovic lyckades bärga hem Scudetton flera gånger.

Efter det gick italienaren till storsatsade Manchester City i engelska Premier League.

– De har börjat bra i år och har ett starkt lag, de kan mycket väl vinna ligan i år, säger Mancini och fortsätter.

– Jag är stolt över laget som jag själv var med och byggde upp. Men Premier League är en svår liga, det krävs att hela klubben håller fokus i 38 omgångar, förklarar tränaren.

Satt sina spår i Inter

Den italienske tränaren har bevisligen satt sina spår i Inter också. Klubben gick från att ifjol missa Europa League-platserna till att den här säsongen vara en toppaspirant. Enligt 50-åringen själv har han lyckats sätta tydliga spår i klubben men tackar framför allt en viss svensk.

Zlatan Ibrahimovic är en av de absolut bästa spelarna jag någonsin tränat. Han har gjort många viktiga mål som tagit Inter till toppen av den europeiska fotbollen, säger Roberto Mancini om Zlatan som kan hamna i AC Milan efter sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply