Uppgifter: ”Pogba klar för Barcelona”

bet365

Nu ser det alltmer ut som att Paul Pogbas framtid är bestämd. Det blir ingen fortsättning i Juventus efter nyår, utan då är det den spanska jätteklubben som gäller. Juventus ska nämligen vara överens med klubben om en deal som går i hamn i januari.

Paul Pogbas vara eller icke vara i Juventus har varit en följetong som tagit flera olika vändningar under lång tid, och i somras såg det nästan ut som att han skulle lämna italienarna. Det blev dock så att han stannade istället, och han kommer nu att spela i Juventus denna säsong – i alla fall fram till i vinter.

Klar för Barcelona?

Det ryktades om Chelsea för Pogbas del under slutet av sommarens transferfönster, men fransmannen gick aldrig till den engelska storklubben. Nu kan han dock vara klar för en storklubb, men en annan av den sorten. Enligt Gazetta dello Sport ska den unge franske landslagsstjärnan vara så gott som klar för Barcelona, som uppges vara överens med Juventus om en deal i januari. Någon prislapp nämns inte i uppgifterna.

”Varför skulle jag inte stanna i Juventus?”

Nyligen berättade huvudpersonen själv i en intervju med TMW något som både kan en hint om att han stannar eller lämnar för Barcelona i januari.

— Varför skulle jag inte stanna? Jag har ingen anledning till att lämna, det var helt enkelt inte rätt tidpunkt, sa han då.

— Jag är i Juventus, men jag vet inte hur länge. Vi kör det här året så får vi se vad som händer.

Notera att Barcelona hade ett värvningsförbud under sommaren som upphävs först i januari, vilket helt plötsligt möjliggör värvningen av Pogba. Det kan alltså ha varit så att det inte var ”rätt tidpunkt” under sommaren då det var omöjligt att gå till Barcelona då. Sedan var han menade han att han skulle köra året ut och se vad som händer. Nästa transferfönster öppnar igen efter årskiftet. Han lämnade alltså det osagt huruvida han stannar eller inte nästa år. Det här är bara spekulationer från artikelns författare, men detta blir helt klart en intressant historia att följa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply