Officiellt: Villas-Boas lämnar Zenit efter säsongen

Den förre Chelsea-tränaren har meddelat att han inte kommer att stanna i Zenit St. Petersburg efter den pågående

André Villas-Boas har haft en karriär som har gått lite upp och ner. Han gjorde stor succé i Porto då man gick obesegrade genom en hel säsong året 2010-2011 och fick därefter ta över Chelsea, precis som en viss José Mourinho gjorde efter att han slagit igenom i samma portugisiska klubb. Det blev dock inte ens en säsong i klubben, utan han fick sparken under våren efter att han hade tappat greppet om spelartruppen totalt.

Under sommaren det året, närmre bestämt 2012, anlitades han av Tottenham. Under sin första säsong skrapade han ihop 72 poäng, vilket var poängrekord för klubben samt poängrekord för lag som samma år inte lyckas ta Champions League, då man hamnade en poäng efte rärkerivalen Arsenal på fjärdeplatsen. Han nobbade intresse från Real Madrid och PSG, men det blev bara ett halvår till i Tottenham innan han fick sparken igen.

Nu hamnade han i Zenit St Petersburg, där han har varit i klubben i en och en halv säsong. Fjolårets säsong ledde han det ryska laget till en ligatitel, och han är mycket hyllad av hemmalagets fans.

Lämnar efter säsongen

Därför kan det komma som en smäll för Zenits fans att Villas-Boas meddelar att han kommer att kliva av som manager för klubben efter säsongens slut.

– Klubben erbjöd mig en förlängning i slutet av förra säongen, jag har inte velat förlänga och efter säsongen kommer jag lämna klubben, säger Villas-Boas till klubbens officiella hemsida.

Det uppges att han vill lämna klubben för att ta sig till en större klubb, då intresset ska finnas för honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply