Uppgifter: Dybala väljer Juventus

Dybalas agent rapporteras möta Juventus för förhandling under dagen.

Argentinaren ser ut att välja att stanna i Serie A hos Champions League-finalisterna Juventus som rapporteras buda 28 miljoner euro för anfallaren. 

Det är brittiska Daily Mirror som idag rapporterar att Juventus är väldigt nära en deal för Palermos succéanfallare Paulo Dybala. 21-åringen som gjort tretton mål och tio assist på 33 matcher för sitt Palermo har kopplats ihop med främst Arsenal och Chelsea men också klubbar som PSG, Inter och Atletico Madrid. Källor nära till argentinaren har tidigare gått ut och sagt att spelaren helst stannar i Serie A och ser nu ut att få sin önskan uppfylld hos Scudetto-vinnarna Juventus. Det rapporteras också att Juventus talang och förre detta PSG-spelare Kingsley Coman kan komma att gå åt motsatt håll på lån, vid eventuell övergång.

Läs artikeln: Uppgifter: ”Tevez övertygar Dybala – klar i veckan”

Argentinarens kontrakt, som går ut 2016, liknades av Palermos president Maurizio Zamparini med Sergio Agüero när anfallaren anslöt till klubben och beräknas kosta Juventus 28 miljoner euro med potentiellt åtta miljoner extra i form av bonusar. Zamparini gick i helgen ut och bekräftade att ”vi är i slutskedet i försäljningen av Dybala”.  Juventus rapporteras erbjuda anfallaren ett femårskontrakt.

Beräknas ersätta Tevez

Tevez vars kontrakt går ut nästa år beräknas återvända till sin moderklubb Boca Juniors – trots rapporter om att representanter från MLS varigt i kontakt med argentinaren. Tevez, som leder skytteligan i Serie A förväntas ersättas av sin tio år yngre landsman och ska rapporteras ha varigt en viktig del i att locka Palermos succéanfallare till mästarna. Turin-klubben förväntas stärka upp anfallet ytterligare då Fernando Llorente och inlånade Alessandro Matri båda spås en osäker framtid hos sin nuvarande klubb. Intressant är också situationen för Juventus 20-åriga Domenico Berardi, nuvarande på lån för tredje säsongen i rad hos Sassuolo. Berardi som denna säsong gjort elva mål och åtta assist på 29 matcher spås en ljus framtid och valde själv att stanna hos Sassuolo i hopp om ökad speltid. Det är för nuvarande oklart ifall Berardi återvänder till Juventus till nästa säsong i och med den potentiella Dybala-övergången.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply