Uppgifter: Chelsea vill åt Stevan Jovetic

Uppgifter: Chelsea vill åt Stevan Jovetic

Nye tränaren Conte är ett fan

Chelseas nye tränare Antonio Conte sägs vara väldigt intresserad av att värva Inter Milans anfallare Stevan Jovetic som är på lån i Serie A från Manchester City.

Stevan Jovetic, för nuvarande på lån hos italienska klubben Inter Milan, sägs intressera Chelsea och nye tränaren Antonio Conte skriver Daily Star. Conte ska vara ett stort fan av anfallaren sedan tidigare, då han under sin tid som tränare för Juventus skall ha försökt värva anfallaren två gånger. Vid denna tid spelade Jovetic i Fiorentina som vägrade göra affärer med Juventus på grund av den bittra rivaliteten de båda klubbarna emellan.

Nu ser Conte en ny chans att ro hem den montenegrinske anfallaren. Jovetic, som inte gjorde ett särdeles stort intryck i Manchester City, blev sänd till Inter Milan på lån och den italienska klubben kommer att behöva betala 12,5 miljoner pund för anfallaren till sommaren. De har redan betalat lånekostnaden på 2 miljoner pund men vill inte behålla 26åringen permanent och söker därför en köpare. Jovetic kom till City 2013 för 23 miljoner pund men på grund av skadeproblem blev det bara 28 matcher för den engelska klubben och enbart åtta mål. Trots detta sägs Conte vara väldigt intresserad av att jobba med anfallaren och lönen på 90 000 pund i veckan sägs inte heller vara något problem.

Jovetic spelar sedan 2007 även i Montenegros A-landslag och har gjort 40 matcher för sitt land, med 16 mål därtill. Sin debut gjorde han i Montenegros första internationella match som ett självständigt land.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply