Manchester City förbereder bud på Renato Sanches

Manchester City förbereder bud på Renato Sanches

Mitt framför näsan på Manchester United

Benficas unge mittfältstalang Renato Sanches är hett villebråd för många klubbar ute i Europa för tillfället men Manchester United och Manchester City ligger bäst till, med City som förbereder ett bud på tonåringen.

Renato Sanches har efter en strålande debutsäsong i Benfica på dragit uppmärksamheten till sig från några av Europas största klubbar. Han har gjort bra ifrån sig på Estadio da Luz och har många beundrare som mer än gärna skulle vilja ha honom i sin trupp. Manchester United har haft ögonen på 18åringen sedan i vintras och Daily Star skriver att de även skall ha lagt ett bud på 35 miljoner pund som blev nekat av den portugisiska klubben. De har dock inte visat sig villiga att möta Benficas pengakrav på 46,8 miljoner pund, som består av 39 miljoner pund direkt i handen och resten uppgjort av bonusar baserat på uppträdande.

Sunday Times skriver vidare att Manchester City nu hoppas kunna utnyttja det faktum att United drar ut på tiden och tänker försöka få igenom en deal. Den nye inkommande tränaren Pep Guardiola sägs vara mest intresserad av tonåringen och hyllade honom innan Bayern Münchens Champions League möte med Benfica för några veckor sedan.

– Han är en av de bästa unga spelarna i Europa, baserat på hans dynamik och personlighet, sade Guardiola.

– Det är inte enkelt för någon vid 18 års ålder att spela på en sådan hög nivå. Han har en fantastisk framtid framför sig, avslutade Guardiola.

Men även Jose Mourinho, som ryktas att gå till Manchester United som ny tränare, är intresserad av den unge mittfältaren. Benfica har även nekat bud från Paris Saint-Germain och Real Madrid sägs också vara intresserade.

På tisdag den 26 april så spelar Manchester City mot Real Madrid det första mötet i Champions League semifinal 2016.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply