Mamadou Sakho kan missa EM

Mamadou Sakho kan missa EM

Efter att inte passerat drogtestet

Tidigare i veckan rapporterades det om att Liverpools mittback Mamadou Sakho utreds för doping och skulle han bli anklagad kommer han att få en avstängning på sex månader vilket betyder ett missat EM på hemmaplan.

Igår gjordes det officiellt att Liverpools försvarare Mamadou Sakho hade testat positivt på ett drogtest och nu är under utredning för doping. Det skall handla om ett bantningsmedel som Mamadou Sakho har tagit för att gå ner i vikt, men medlet i fråga innehåller förbjudna preparat, något som försvararen ej sägs ha varit medveten om. Nu skriver The Sun att Sakho kan komma att bli avstängd i sex månader, vilket skulle innebära att han missar EM 2016 såväl som de två första månaderna på den nya Premier League säsongen.

Liverpoollagkamraten Kolo Toure var i samma situation för ett par år sedan, då även han tog tabletter som skulle kontrollera hans vikt, då han spelade i Manchester City. För detta fick Toure en sexmånaders avstängning. Skulle Sakho också få sex månader betyder detta att han inte kommer vara tillgänglig för Didier Deschamps och Frankrike den 10 juni – 11 juli då de europeiska mästerskapen spelas. Detta blir ett dubbelt nederlag för Deschamps som redan saknar Real Madridanfallaren Karim Benzema som är avstängd på grund av sin roll i en sexutpressning.

Vad som händer med Sakho bestäms av UEFA, Europas styrande fotbollsorganisation, då testet gjordes efter en Europa Leaguematch mot Manchester United. Men utöver ett missat EM skulle avstängningen även innebära att han inte är tillgänglig för Jürgen Klopps trupp förens i oktober, två månader efter att säsongen 2016/17 har börjat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply