Uppgifter: Andrea Pirlo till Premier League?

Liverpool och Chelsea jagar Andrea Pirlo

Både Chelsea och Liverpool ska, enligt italiensk media, vara intresserade av att locka Pirlo till England i sommar.

Andrea Pirlo är nybliven ligamästare i Serie A och nu är 35-åringen bara en match ifrån att få spela den åtråvärda Champions League-finalen om drygt en månad i Berlin efter att hans Juventus vann första semifinalmötet med Real Madrid med 2-1 i Turin. Den matchen kan isåfall bli den sista i ”Bianconeri” för Pirlo, som efter den här säsongen ryktas vara på väg bort från Italien.

Intresserad av spel i Premier League

Det är den italienska tidningen, Tuttosport, som rapporterar att de engelska toppklubbarna, Chelsea och Liverpool, ska ha uttryckt sitt intresse för frisparksspecialisten.

Pirlo, som kom till Juventus 2011 på en fri transfer från Milan, har bara ett år kvar på kontraktet efter den här säsongen och har annonserat att han möjligtvis försvinner i sommar. Sedan tidigare har veteranen varit ett föremål för en flytt till den amerikanska ligan, MLS. Men nu lockar alltså Premier League, där framförallt Liverpool sägs vilja ha Pirlos signatur för att ersätta Steven Gerrard.

Den defensive mittfältaren gick tidigare ut i veckan och uttalade sig om framtiden.

– Att få avsluta min karriär i Juventus med att vinna Champions League hade varit en dröm som gick i uppfyllelse, sade Pirlo.

– Men jag kommer absolut inte sluta att spela. Jag kommer att hålla på så länge jag har samma motivation att träna varje dag som jag har nu.

Andrea Pirlo, med sanslösa 111 landskamper för Italien på sitt CV, har spelat 28 matcher för Juventus under säsongen med fem mål och fem assist på poängkontot.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365