Manchester United kan behålla Falcao

Manchester United intresserade av Radamel Falcao igen

Manchester United ryktas vara intresserade av att låna Radamel Falcao ännu en säsong då Monaco plötsligt sänkt sina ekonomiska krav. 

Radamel Falcao var en av de stora övergångarna förra sommaren sedan Manchester United lånat in colombianen från franska Monaco. Hittills har Falcao hunnit med fyra fullträffar för Manchester United, men fansen kräver definitivt fler mål än så under en säsongs tid. Fjärdeplacerade Manchester United siktar högre upp i tabellen nästa säsong och visade nyligen sina ambitioner genom att värva Memphis Depay från PSV för en gedigen summa pengar.

Falcao kan stanna i Manchester United

Monaco är en klubb som haft tillgång till stora ekonomiska pengaförråd som använts till att värva in nya spelare samtidigt som man inte lyckas generera tillräckligt stora intäkter för att täcka upp dessa förluster. Detta har resulterat i att man nu står under hotet att drabbas av Financial Fair Play-reglerna som sattes i verket för inte så länge sedan. Nyligen blev det klart att italienska Inter drabbas av detta och får drygt 15 miljoner pund i böter samtidigt som man inte får ha en större trupp än 21 spelare i alla europeiska turneringar.

I ett försök att undvika liknande straff rapporterar The Telegraph att Monaco kan vara beredda att låna ut Falcao till Manchester United nästa säsong – rejält rabatterat. Manchester United har en köpklausul på 43 miljoner pund, men skall inte vara intresserade av att nyttja denna klausul. Vid ett låneavtal skall Manchester United betala Falcaos lön, medan Monaco sänker kraven kring transfersumman som betalas för Falcao.

Se även: Falcao kan bli kvar i United – om De Gea stannar
Se även: Mr Bee lockar Falcao till Milan?
Se även: Galna ryktet: Falcaos agent i samtal med Liverpool

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply