”PSG:s billigare alternativ – Dortmunds Aubameyang”

France Football länkar ihop Gabon-stjärnan med storklubben

Den franska storklubben kommer förmodligen försöka värva nytt i sommar, men Financial Fair Play kan ha ändrat spelplanen något. Nu sägs det resultera i att klubben ger sig ut på jakt efter Borussia Dortmunds stjärna Pierre-Emerick Aubameyang.

Paris Saint-Germain stod för en historisk säsong inom fransk klubblagsfotboll. Den storsatsande klubben lyckades med bedriften att ta hem alla fyra möjliga titlar inhemskt den gångna säsongen, vilket är första gången någonsin för en klubb att mäkta med. Men efter att laget fått lämna Champions League redan i kvartsfinalen, en turnering som är av stor vikt för laget, kan vi nog räkna med en del förstärkningen för Laurent Blancs bygge till nästa säsong.

I dagsläget går spekulationer går i varv gällande att den svenske landslagsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, som hittade målet under gårdagen två gånger för Sverige mot Montenegro, kan vara på väg bort från den franska huvudstaden. men samtidigt har PSG under våren och försommaren länkats ihop med såväl Angel Di Maria i Manchester United som Juventus-stjärnan Paul Pogba och Wolfsburgs Kevin De Bruyne.

Aubameyang — ett billigare alternativ

Däremot kan Laurent Blancs klubbs stora planer grusas av Financial Fair Play, säger rapporter från France Football idag. Och detta ska få klubben att istället leta efter billigare lösningar den här sommaren och en kandidat som nämns av den franska sajten är Borussia Dortmunds landslagsstjärna från Gabon, Pierre-Emerick Aubameyang.

Pierre-Emerick Aubameyang som tog sig fram genom ungdomsleden i Milan, och som tidigare även spelat för franska Saint-Etienne, ses som en möjlig förstärkning den här sommaren. En stor anledning till detta är storklubben Borussia Dortmunds misslyckande i Bundesliga som resulterade i missat Europa-cupspel samt att storklubben dessutom tappat sin älskade manager Jürgen Klopp. Stjärnan kan bli tillgänglig för 25 miljoner euro, rapporterar den franska sajten France Football.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply