Paul Pogba: ”Manchester var som semester”

Paul Pogba berättar om skillnaden mellan England och Italien

I Juventus har Paul Pogba blommat ut till en av världens absolut bästa mittfältare. Nu berättar han om vad skillnaden var mellan tiden i England och Italien samt omställningen mellan fotbollskulturerna.

Paul Pogba var som bekant en talang i Manchester United, en talang som Sir Alex Ferguson inte gav chansen i A-laget så ofta som Pogba själv ville. Han flyttade därför till Juventus och resten är historia. Den väldiga fransmannen dominerar Serie A fullständigt och var en av de stora anledningarna till Juventus andraplats i Champions League 2015.

Även om Manchester United vill ha tillbaka Pogba och att Barcelona har försökt värva honom så står han fast vid sin kärlek till Juventus. I en intervju med La Stampa avslöjar han Juventus framgångsrecept och vad den stora skillnaden var mellan Italien och England.
– Människor måste förstå att ingenting i Juventus är enkelt. Det är en annan kultur som inte finns någon annans. Jag var tidigare i Manchester och det var som semester i jämförelse. Vi jobbar hårt. Alla de här titlarna; vi har inte stulit dem. Vi tog dem genom att jobba hela vägen, säger han till den italienska tidningen.

Avfärdar rykte och struntprat

Pogba har kopplats ihop med flertalet storklubbar runtom i Europa och fransmannen har blivit van efter år av spekulationer och rykten.
– Om människor råkar se mig i Kina säger vissa att jag ska spela där, skämtar han – samtidigt som han säger att han helst tittar på matcher från La Liga och Premier League.
– Jag tittar alltid på de spelare som spelar på min position. Yaya Toure, Iniesta, Arturo (Vidal), för att se vad jag fortfarande kan förbättra.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply