Officiellt: Khedira klar för Juventus

bet365

Tysken ansluter som bosman från Real Madrid

Nu är det klart! Juventus bekräftar på tisdagen att de värvar Sami Khedira. Den tyske landslagsmannen kommer närmast från Real Madrid och ansluter på fri transfer.

I slutet av maj rapporterades det att stjärnan skulle genomföra och dessutom hade klarat läkarundersökningen och det har egentligen bara varit en tidsfråga innan bekräftelsen skulle vara på sin plats. Men nu är det ett faktum, Juventus tar chansen och värvar den tyske landslagsmannen Sami Khedira.

På den italienska storklubbens officiella hemsida skriver de i ett pressmeddelande följande:

”Juventus Football Club har idag slutfört signeringen av Sami Khedira. 28-åringen, som officiellt ansluter från Real Madrid på fri transfer den 1 juli 2015, har kommit överens om ett fyraårskontrakt som går ut den 30 juni 2019. 

Khedira, som normalt sett är positionerad framför försvaret som en bollvinnande mittfältare, kan täcka mycket mark och besitter samtidigt en utmärkt passningsförmåga och skottstyrka, samt en utmärkt syn över spelet.

Bianconeris manager Massimiliano Allegri är beredd att ta in en spelare av klass, kvalité och internationell erfarenhet till sina led, redo att berika ett av de starkaste mittfälten i fotbolls-världen.”

I Real Madrid sedan 2010

Den tyske landslagsmannen rapporterades redan förra sommaren vara på väg bort från Real Madrid, men blev i slutändan kvar kontraktstiden ut. Han har bland annat länkats ihop med Arsenal och Schalke 04, men de sista rapporterna var säkra på sin sak – att Juventus skulle bli nästa klubbadress.

Den sista säsongen på Santiago Bernabéu mäktade den 28-årige mittfältaren enbart med sjutton spelade matcher, alla tävlingar inräknade. Han har 54 landskamper på sin meritlista med de regerande världsmästarna Tyskland, med fem gjorda mål för nationen. Sami Khedira har tidigare spelat i hemlandet för Stuttgart.

Andra stjärnvärvningen

Det är Juventus andra stora värvning på kort tid, då Champions League-finalisten tidigare gjort klart med den argentinske anfallstalangen Paulo Dybala från ligakonkurrenten Palermo. En värvning som kostade den gamla damen minst 32 miljoner euro.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply