De Bruyne vill stanna i Wolfsburg

bet365

Trots rykten till andra klubbar vill Kevin De Bruyne stanna i Wolfsburg

Kevin De Bruyne jagas av flera världsklubbar men enligt hans agent så vill De Bruyne själv stanna i Tyskland och i Wolfsburg under en längre tid. 

Wolfsburg kvalificerade sig för Champions League för första gången på fem år och mycket är på grund av succényförvärvet Kevin De Bruyne. Belgaren värvades från Chelsea i januari 2014 och han har varit magnifik för storsatsande Wolfsburg sedan dess. Förra säsongen slog han dessutom assistrekordet i Bundesliga med 20 sådana. Utöver det noterades 23-åringen för 10 ligamål och ytterligare 12 poäng i Europa League samt tyska cupen. Med andra ord har De Bruyne haft en säsong utan dess like på Wolfsburgs offensiva mittfält.

Succén för dock med en hel del krångel. Större klubbar intensifierar jakten på belgaren – främst Bayern München har flirtat med De Bruyne under slutet av säsongen och in på början av sommaren. Men De Bruyne vill stanna i Wolfsburg, det menar hans agent Didier Frenay enligt tyska Bild.

De Bruyne är lycklig och vill förlänga

Det är inte bara så att han vill stanna, han vill även förlänga och höja sin utköpsklausul en hel del. Enligt Bild kommer förlängningen räcka till juni 2020 och den nya utköpsklausulen kommer ligga på cirka 650 miljoner kronor, cirka 200 miljoner kronor mer än på det nuvarande kontraktet.

– Kevin är lycklig och han har beslutat sig för att ta nästa steg i Wolfsburg, säger agenten Frenay till Bild enligt Goal och fortsätter:

– Han tänker bara på Wolfsburg. Vi kommer att försöka komma överens om en förlängning med dem.

De Bruyne kostade drygt 200 miljoner kronor för Wolfsburg när han köptes ur Chelseas frysbox i januari 2014.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply