Melo säger farväl till Galatasaray

Brassen är på väg att lämna Galatasaray för Inter

Efter fyra år i klubben ser det ut som att Felipe Melo lämnar Galatasaray. Enligt den turkiska nyhetstidningen Milliyet har brassen berättat att hans tid i klubben är över. Nu väntar en övergång till Inter.

Felipe Melo de Carvalho, mer känd som bara Felipe Melo, kom till turkiska Galatasaray på lån från Juventus i augusti 2011 och lånades tillbaka till Süper Lig-klubben året därpå för att sedan köpas loss permanent i augusti 2013. Dessförinnan hade han representerat Juventus sedan juli 2009 och spelat sammanlagt 78 matcher för de regerande Serie A-mästarna.

22 A-landskamper för Brasilien

Brassen, med 22 A-landskamper på meritlistan, har också erfarenhet från spel i den italienska ligan med Fiorentina, som han spelade för 40 gånger under säsongen 2008/2009. Och nu verkar det som att en återkomst till Serie A ligger nära till hands – enligt den turkiska nyhetstidningen Milliyet ska Melo nämligen ha tagit farväl av sina lagkamrater och berättat att han är på väg att lämna. Det mesta tyder på att det är Inter som blir den defensive mittfältarens nya klubbadress.

Byte med Nagatomo en möjlighet

– Jag har slutfört mitt uppdrag med Galatasaray, berättade Melo enligt Football Italia, som hänvisar till Milliyet.

– Jag hade en underbar tid med den här klubben och jag kommer lämna med härliga minnen.

Felipe Melo kommer att återförenas med sin gamle tränare från tiden i Galatasaray – italienaren Roberto Mancini – om övergången till Inter blir av. Det finns en möjlighet att den japanske ytterbacken Yuto Nagatomo, 28, går i motsatt riktning.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply